Obuka za korišćenje softvera NAT2019 održana 19. septembra 2019.

Nacionalno akreditaciono telo – NAT organizovalo je 19. septembra 2019. godine u Palati „Srbija“ u Beogradu obuku za korišćenje softvera za elektronsku pripremu akreditacije NAT2019 (novi elektronski obrazac za akreditaciju), koji je za potrebe NAT razvio Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu. Na ovom skupu edukativnog karaktera, namenjenom za  visokoškolske ustanove iz Srbije, koje planiraju da predaju zahtev za akreditaciju visokoškolske ustanove i/ili studijskih programa do kraja 2019. godine, prisustvovalo je preko 60 predstavnika sa više od 30 ustanova.

Novi elektronski obrazac za akreditaciju, koji se sada nalazi u sklopu distribuirane softverske aplikacije NAT2019, omogućava NAT-u da na transparentan način proveri da li visokoškolske ustanove ispunjavaju sve zahteve novih standarda za akreditaciju.

Posle prezentacije prof. dr Branka Perišića i g. Branka Pavlovića, održana je radionica za predstavnike ustanova. Na radionici su analizirani konkretni podaci ustanova i dati odgovori na nedoumice koje su se javile u procesu elektronske pripreme podataka za akreditaciju.

Nacionalno akreditaciono telo planira da organizuje novu obuku krajem 2019. godine za ustanove koje planiraju da predaju zahtev za akreditaciju visokoškolske ustanove i/ili studijskih programa u prvom kvartalu 2020. godine.