Održana druga radionica u okviru projekta SEQA-ESG2

Druga radionica u okviru projekta SEQA-ESG2, održana je u Briselu 16. i 17. oktobra u prostorijama Flemish Higher Education Council – Quality Assurance (VLUHR QA). Reč je o projektnoj aktivnosti u okviru projekta SEQA-ESG2, u kom NAT učestvuje u svojstvu projektnog partnera, sa ciljem da sve agencije koje su učesnici na projektu razmene iskustva i podele izazove koje imaju u usklađivanju sa Evropskim standardima i smernicama (ESG).

Događaju su ispred NAT-a oba dana prisustvovali sekretar NAT-a Janko Balšić i Službenik za međunarodnu saradnju Emilia Knežević. Ostali učesnici radionice bili su ispred agencija iz Bosne i Hercegovine (HEA), Republike Srpske (AHERS), Azerbejdžana (TKTA) i Ukrajine (NAQA), u svojstvu pridruženih partnera, kao i predstavnici ENQA i dva eksperta iz Portugala (A3ES) i Austrije (AQ Austria). Radionici su se preko ZOOM-a priključili i Tamara Ciobanu ispred Evropske studentske unije (ESU) i Gregor Rebernik ispred SQAA iz Slovenije.

Tokom radionice, učesnici su diskutovali o ključlnoj ulozi recenzenata u procesu obezbeđenja kvaliteta u okviru ESG 2.4. (peer-review experts). Agenda je uključivala prezentacije stručnjaka, deljenje najboljih praksi i istraživanje izazova u implementaciji standarda 2.4. Učesnici su takođe učestvovali u praktičnim sesijama kako bi zajednički razvili sisteme obuke prilagođene potrebama svojih agencija.