Одржана друга радионица у оквиру пројекта SEQA-ESG2

Друга радионица у оквиру пројекта SEQA-ESG2, одржана је у Бриселу 16. и 17. октобра у просторијама Flemish Higher Education Council – Quality Assurance (VLUHR QA). Реч је о пројектној активности у оквиру пројекта SEQA-ESG2, у ком НАТ учествује у својству пројектног партнера, са циљем да све агенције које су учесници на пројекту размене искуства и поделе изазове које имају у усклађивању са Европским стандардима и смерницама (ESG).

Догађају су испред НАТ-а оба дана присуствовали секретар НАТ-а Јанко Балшић и Службеник за међународну сарадњу Емилиа Кнежевић. Остали учесници радионице били су испред агенција из Босне и Херцеговине (HEA), Републике Српске (AHERS), Азербејџана (TKTA) и Украјине (NAQA), у својству придружених партнера, као и представници ЕNQA и два експерта из Португала (А3ЕS) и Аустрије (AQ Austria). Радионици су се преко ZOOM-a прикључили и Тамара Циобану испред Европске студентске уније (ESU) и Грегор Реберник испред SQAA из Словеније.

Током радионице, учесници су дискутовали о кључлној улози рецензената у процесу обезбеђења квалитета у оквиру ESG 2.4. (peer-review experts). Агенда је укључивала презентације стручњака, дељење најбољих пракси и истраживање изазова у имплементацији стандарда 2.4. Учесници су такође учествовали у практичним сесијама како би заједнички развили системе обуке прилагођене потребама својих агенција.