Јавни позив за члана Комисије за акредитацију (наставник)

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ КАНДИДАТА ЗА ИЗБОР ЈЕДНОГ ЧЛАНА КОМИСИЈЕ ЗА АКРЕДИТАЦИЈУ И ПРОВЕРУ КВАЛИТЕТА НАЦИОНАЛНОГ ТЕЛА ЗА АКРЕДИТАЦИЈУ И ОБЕЗБЕЂЕЊЕ КВАЛИТЕТА У ВИСОКОМ ОБРАЗОВАЊУ ИЗ РЕДА НАСТАВНИКА ВИСОКОШКОЛСКИХ УСТАНОВА – НАСТАВНИК ИЗ ОБРАЗОВНО-НАУЧНОГ ПОЉА ТЕХНИЧКО-ТЕХНОЛОШКИХ НАУКА (Линк за Одлуку)

(ЗА ПЕРИОД ТРАЈАЊА МАНДАТА АКТУЕЛНОГ САЗИВА КОМИСИЈЕ ЗА АКРЕДИТАЦИЈУ И ПРОВЕРУ КВАЛИТЕТА НАЦИОНАЛНОГ ТЕЛА ЗА АКРЕДИТАЦИЈУ И ОБЕЗБЕЂЕЊЕ КВАЛИТЕТА У ВИСОКОМ ОБРАЗОВАЊУ)

Ради утврђивања кандидата и избора једног члана Комисије за акредитацију и проверу квалитета Националног тела за акредитацију и обезбеђење квалитета у високом образовању из реда наставника високошколских установа – наставник из образовно-научног поља техничко-технолошких наука за период трајања мандата актуелног сазива Комисије за акредитацију и проверу квалитета Националног тела за акредитацију и обезбеђење квалитета у високом образовању (у даљем тексту: Комисија за акредитацију), Национално тело за акредитацију и обезбеђење квалитета у високом образовању (у даљем тексту: Национално акредитационо тело) објављује на службеној интернет страници Јавни позив за пријављивање кандидата за избор једног члана Комисије за акредитацију и проверу квалитета Националног тела за акредитацију и обезбеђење квалитета у високом образовању из реда наставника високошколских установа – наставник из образовно-научног поља техничко-технолошких наука (у даљем тексту: Јавни позив).

Члана Комисије за акредитацију бира Управни одбор Националног акредитационог тела, на основу јавног позива.

УСЛОВИ И МЕРИЛА ЗА ИЗБОР КАНДИДАТА

Услов за избор кандидата за једног члана Комисије за акредитацију из реда наставника високошколских установа – наставник из образовно-научног поља техничко-технолошких наука је звање наставника из образовно-научног поља техничко-технолошких наука. Поред наведеног услова приликом избора кандидата водиће се рачуна о његовом стручном и научном односно уметничком доприносу, искуству у пословима акредитације и обезбеђивањa квалитета у високом образовању, учешћу на пројектима, међународном академском искуству и другим елементима исказаним у Обрасцу за пријављивање кандидата (Образац бр. 1), који чини саставни део овог јавног позива, као и о заступљености припадника оба пола.

Члан Комисије за акредитацију не може бити лице изабрано, постављено или именовано на функцију у државном органу, органу аутономне покрајине или локалне самоуправе, у орган политичке странке или на дужност органа пословођења високошколске установе, лице које је члан Националног савета, као ни лице које је запослено у Националном акредитационом телу.

Лице које је изабрано за члана Комисије за акредитацију, а које је на листи рецензената Конференције универзитета и Конференције академија и високих школа не може обављати послове рецензента у току трајања мандата члана Комисије за акредитацију.

РОК И НАЧИН ПРИЈАВЉИВАЊА КАНДИДАТА

Рок за подношење пријаве је 15 дана од дана објављивања Јавног позива.

Пријављивање кандидата за избор једног члана Комисије за акредитацију из реда наставника високошколских установа – наставник из образовно-научног поља техничко-технолошких наука врши се достављањем попуњеног Обрасца бр. 1.

Сви кандидати за члана Комисије за акредитацију из реда наставника високошколских установа – наставник из образовно-научног поља техничко-технолошких наука у обавези су да поред наведеног доставе Одлуку о избору у звање наставника из образовно-научног поља техничко-технолошких наука у оригиналу или копији овереној код надлежног органа.

Образац бр. 1 за пријављивање кандидата налази се на службеној интернет страници Националног акредитационог тела www.nat.rs.

Пријава на Јавни позив са потребном документацијом врши се достављањем у затвореној коверти на адресу: Национално акредитационо тело – за Јавни позив за пријављивање кандидата за члана Комисије за акредитацију и проверу квалитета Националног акредитационог тела из реда наставника високошколских установа – наставник образовно-научног поља техничко-технолошких наука, Булевар Михајла Пупина 2, 11070 Нови Београд, Палата „Србија”, Источно крило, канцеларија 477 и електронским путем на e-mail: konkursi@nat.rs.

У року од 30 дана од дана истека рока за пријаву на Јавни позив Управни одбор Националног акредитационог тела донеће Одлуку о избору једног члана Комисије за акредитацију из реда наставника високошколских установа – наставник из образовно-научног поља техничко-технолошких наука за период трајања мандата актуелног сазива Комисије за акредитацију и проверу квалитета Националног акредитационог тела, која ће бити објављена на службеној интернет страници Националног акредитационог тела.