Obaveštenje o spoljašnjoj proveri kvaliteta i samovrednovanju visokoškolskih ustanova

Obaveštavamo Vas da je Nacionalni savet za visoko obrazovanje doneo novi Pravilnik o standardima i postupku za spoljašnju proveru kvaliteta visokoškolskih ustanova i izmenjeni i dopunjeni Pravilnik o standardima i postupku za samovrednovanje i ocenjivanje kvaliteta visokoškolskih ustanova i studijskih programa koji su stupili na snagu 5. oktobra 2024. godine.

Shodno navedenim Pravilnicima, Komisija za akreditaciju je na svojoj sednici održanoj dana 01.10.2024. godine donela: Uputstvo za pripremu izveštaja o samovrednovanju visokoškolskih ustanova, Uputstvo za sprovođenje postupka spoljašnje provere kvaliteta visokoškolskih ustanova i Uputstvo i smernice recenzentskoj komisiji za procenu ispunjenosti standarda za spoljašnju proveru kvaliteta visokoškolskih ustanova, koja počinju da se primenjuju od 5. oktobra 2024. godine.

Takođe, Komisija za akreditaciju je, na svojoj sednici od 15. oktobra 2024. godine, usvojila Plan sprovođenja redovne spoljašnje provere kvaliteta visokoškolskih ustanova za 2024. godinu (link).