Javni konkurs za direktora Nacionalnog akreditacionog tela

JAVNI KONKURS ZA PRIJAVLJIVANJE KANDIDATA ZA IZBOR DIREKTORA NACIONALNOG TELA ZA AKREDITACIJU I OBEZBEĐENJE KVALITETA U VISOKOM OBRAZOVANJU (Link za Odluku)

(RADI ZASNIVANJA RADNOG ODNOSA NA ODREĐENO VREME ZA PERIOD OD PET GODINA)

Radi izbora kandidata za direktora Nacionalnog tela za akreditaciju i obezbeđenje kvaliteta u visokom obrazovanju (u daljem tekstu: Nacionalno akreditaciono telo) radi zasnivanja radnog odnosa na određeno vreme za period od pet godina Nacionalno akreditaciono telo na službenoj internet stranici objavljuje Javni konkurs za  prijavljivanje kandidata za izbor direktora Nacionalnog akreditacionog tela (u daljem tekstu: Javni konkurs).

Direktora Nacionalnog akreditacionog tela (u daljem tekstu: Direktor) bira Upravni odbor Nacionalnog akreditacionog tela, na osnovu javnog konkursa u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju (u daljem tekstu: Zakon).

USLOVI I MERILA ZA IZBOR KANDIDATA

Uslovi za izbor kandidata za Direktora u skladu za Zakonom je zvanje redovnog profesora univerziteta, kao i iskustvo u poslovođenju i obezbeđivanju kvaliteta u visokom obrazovanju.

Posebni uslovi su znanje jednog svetskog jezika i poznavanje rada na računaru.

Prilikom izbora kandidata za Direktora vodi se računa o njegovom stručnom i naučnom odnosno umetničkom doprinosu, iskustvu u poslovima akreditacije i obezbeđivanja kvaliteta u visokom obrazovanju, učešću na projektima, međunarodnom akademskom iskustvu i drugim elementima iskazanim u Obrascu za prijavljivanje (Obrazac) koji čini sastavni deo ovog javnog konkursa, kao i iskustvu u poslovođenju u naučnoobrazovnim institucijama, poslovima akreditacije i obezbeđivanju kvaliteta u visokom obrazovanju.

ROK I NAČIN PRIJAVLJIVANJA KANDIDATA

Rok za podnošenje prijave je 15 dana od dana objavljivanja Javnog konkursa na službenoj internet stranici Nacionalnog akreditacionog tela. Ako poslednji dan roka pada u kome Nacionalno akreditaciono telo ne radi, rok ističe prvog narednog radnog dana.

Prijavljivanje kandidata za izbor Direktora se vrši dostavljanjem sledeće dokumentacije:

  • popunjenog i potpisanog Obrasca prijave iz priloga;
  • odluke o izboru u zvanje redovnog profesora univerziteta;
  • biografiju (CV), u kojoj se navodi radno iskustvo u poslovođenju i obezbeđivanju kvaliteta u visokom obrazovanju, znanje svetskog jezika i poznavanje rada na računaru;
  • uverenje o državljanstvu Republike Srbije (ne starije od šest meseci);
  • izvod iz matične knjige rođenih;
  • fotokopiju lične karte odnosno ispis očitane biometrijske lične karte;
  • plan i program rada za izborni period od pet godina.

Dokazi se prilažu u originalu ili kopiji overenoj kod nadležnog organa.

Obrazac za prijavljivanje kandidata za Direktora  nalaze se na službenoj internet stranici Nacionalnog akreditacionog tela www.nat.rs.

Prijava na Javni konkurs vrši se dostavljanjem prijave sa dokumentacijom u zatvorenoj koverti na adresu: Nacionalno akreditaciono telo sa naznakom za Javni konkurs za prijavljivanje kandidata za direktora Nacionalnog akreditacionog tela, Bulevar Mihajla Pupina 2, 11070 Novi Beograd, Palata “Srbija”, Istočno krilo, kancelarija 477.

Upravni odbor će pregledati sve blagovremeno dostavljene prijave, a razmatrati samo potpune prijave. Pod blagovremenim prijavama se podrazumevaju sve one pristigle u roku od 15 dana od dana objavljivanja javnog konkursa. Pod potpunim prijavama se podrazumevaju one sa kompletnim dokazima traženim u okviru konkursne dokumentacije.

Neblagovremene, nepotpune, nedopuštene ili nerazumljive prijave, kao i prijave uz koje nisu dostavljeni svi potrebni dokazi, Upravni odbor odbacuje rešenjem protiv koga nije dopuštena posebna žalba.

Blagovremene, potpune, dopuštene i razumljive prijave Upravni odbor uzima u razmatranje tako što sastavlja spisak kandidata i među njima sprovodi izborni postupak.

Upravni odbor će prilikom sastavljanja liste kandidata, ceniti poznavanje Zakona o visokom obrazovanju i Standarda za akreditaciju i procedura rada Nacionalnog akreditacionog tela.

U izbornom postupku se utvrđuje stručna osposobljenost svakog kandidata na osnovu podnete dokumentacije i kroz eventualni intervju sa kandidatima koji sprovode članovi koje Upravni odbor odredi iz svog sastava.

U roku od 45 dana od dana isteka roka za prijavu na Javni konkurs Upravni odbor će doneti Odluku o izboru Direktora Nacionalnog akreditacionog tela, radi zasnivanja radnog odnosa na određeno vreme za period od pet godina.

O odluci Upravnog odbora o izboru direktora obaveštavaju se svi učesnici konkursa koji su ušli u izborni postupak.