Јавни конкурс за директора Националног акредитационог тела

ЈАВНИ КОНКУРС ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ КАНДИДАТА ЗА ИЗБОР ДИРЕКТОРА НАЦИОНАЛНОГ ТЕЛА ЗА АКРЕДИТАЦИЈУ И ОБЕЗБЕЂЕЊЕ КВАЛИТЕТА У ВИСОКОМ ОБРАЗОВАЊУ (Линк за Одлуку)

(РАДИ ЗАСНИВАЊА РАДНОГ ОДНОСА НА ОДРЕЂЕНО ВРЕМЕ ЗА ПЕРИОД ОД ПЕТ ГОДИНА)

Ради избора кандидата за директора Националног тела за акредитацију и обезбеђење квалитета у високом образовању (у даљем тексту: Национално акредитационо тело) ради заснивања радног односа на одређено време за период од пет година Национално акредитационо тело на службеној интернет страници објављује Јавни конкурс за  пријављивање кандидата за избор директора Националног акредитационог тела (у даљем тексту: Јавни конкурс).

Директора Националног акредитационог тела (у даљем тексту: Директор) бира Управни одбор Националног акредитационог тела, на основу јавног конкурса у складу са Законом о високом образовању (у даљем тексту: Закон).

УСЛОВИ И МЕРИЛА ЗА ИЗБОР КАНДИДАТА

Услови за избор кандидата за Директора у складу за Законом је звање редовног професора универзитета, као и искуство у пословођењу и обезбеђивању квалитета у високом образовању.

Посебни услови су знање једног светског језика и познавање рада на рачунару.

Приликом избора кандидата за Директора води се рачуна о његовом стручном и научном односно уметничком доприносу, искуству у пословима акредитације и обезбеђивањa квалитета у високом образовању, учешћу на пројектима, међународном академском искуству и другим елементима исказаним у Обрасцу за пријављивање (Образац) који чини саставни део овог јавног конкурса, као и искуству у пословођењу у научнообразовним институцијама, пословима акредитације и обезбеђивању квалитета у високом образовању.

РОК И НАЧИН ПРИЈАВЉИВАЊА КАНДИДАТА

Рок за подношење пријаве је 15 дана од дана објављивања Јавног конкурса на службеној интернет страници Националног акредитационог тела. Ако последњи дан рока пада у коме Национално акредитационо тело не ради, рок истиче првог наредног радног дана.

Пријављивање кандидата за избор Директора се врши достављањем следеће документације:

  • попуњеног и потписаног Обрасца пријаве из прилога;
  • одлуке о избору у звање редовног професора универзитета;
  • биографију (CV), у којој се наводи радно искуство у пословођењу и обезбеђивању квалитета у високом образовању, знање светског језика и познавање рада на рачунару;
  • уверење о држављанству Републике Србије (не старије од шест месеци);
  • извод из матичне књиге рођених;
  • фотокопију личне карте односно испис очитане биометријске личне карте;
  • план и програм рада за изборни период од пет година.

Докази се прилажу у оригиналу или копији овереној код надлежног органа.

Образац за пријављивање кандидата за Директора  налазе се на службеној интернет страници Националног акредитационог тела www.nat.rs.

Пријава на Јавни конкурс врши се достављањем пријаве са документацијом у затвореној коверти на адресу: Национално акредитационо тело са назнаком за Јавни конкурс за пријављивање кандидата за директора Националног акредитационог тела, Булевар Михајла Пупина 2, 11070 Нови Београд, Палата “Србија”, Источно крило, канцеларија 477.

Управни одбор ће прегледати све благовремено достављене пријаве, а разматрати само потпуне пријаве. Под благовременим пријавама се подразумевају све оне пристигле у року од 15 дана од дана објављивања јавног конкурса. Под потпуним пријавама се подразумевају оне са комплетним доказима траженим у оквиру конкурсне документације.

Неблаговремене, непотпуне, недопуштене или неразумљиве пријаве, као и пријаве уз које нису достављени сви потребни докази, Управни одбор одбацује решењем против кога није допуштена посебна жалба.

Благовремене, потпуне, допуштене и разумљиве пријаве Управни одбор узима у разматрање тако што саставља списак кандидата и међу њима спроводи изборни поступак.

Управни одбор ће приликом састављања листе кандидата, ценити познавање Закона о високом образовању и Стандарда за акредитацију и процедура рада Националног акредитационог тела.

У изборном поступку се утврђује стручна оспособљеност сваког кандидата на основу поднете документације и кроз евентуални интервју са кандидатима који спроводе чланови које Управни одбор одреди из свог састава.

У року од 45 дана од дана истека рока за пријаву на Јавни конкурс Управни одбор ће донети Одлуку о избору Директора Националног акредитационог тела, ради заснивања радног односа на одређено време за период од пет година.

О одлуци Управног одбора о избору директора обавештавају се сви учесници конкурса који су ушли у изборни поступак.