Јавни позив за рецензенте из иностранства

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ КАНДИДАТА ЗА РЕЦЕНЗЕНТЕ ИЗ ИНОСТРАНСТВА У ПОСТУПКУ АКРЕДИТАЦИЈЕ СТУДИЈСКИХ ПРОГРАМА ДОКТОРСКИХ СТУДИЈА ВИСОКОШКОЛСКИХ УСТАНОВА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ (Линк за Одлуку)

Ради избора кандидата за рецензенте из иностранства у поступку акредитације студијских програма докторских студија високошколских установа у Републици Србији и утврђивања Листе рецензената Национално тело за акредитацију и обезбеђење квалитета у високом образовању (у даљем тексту: Национално акредитационо тело) на службеној интернет страници објављује Јавни позив за пријављивање кандидата за рецензенте из иностранства у поступку акредитације студијских програма докторских студија високошколских установа у Републици Србији (у даљем тексту: Јавни позив).

За рецензенте из иностранства у поступку акредитације студијских програма докторских студија високошколских установа у Републици Србији (у даљем тексту: Рецензенти) могу бити изабрани наставници, научници или уметници запослени на високошколској, односно научној установи из иностранства у одговарајућем звању.

Листу рецензената утврђује Управни одбор Националног акредитационог тела, која се објављује на званичној интернет страници Националног акредитационог тела и садржи ближе податке о рецензентима.

УСЛОВИ И МЕРИЛА ЗА ИЗБОР КАНДИДАТА

Услов за избор кадидата за Рецензенте из иностранства у поступку акредитације студијских програма докторских студија високошколских установа у Републици Србији је да је кандидат наставник, научник или уметник запослен за високошколској, односно научној установи из иностранства у одговарајућем звању. Приликом избора кандидата за Рецензенте за Рецензенте водиће се рачуна о испуњености услова прописаних Законом о високом образовању, његовом стручном и научном односно уметничком доприносу, искуству у пословима акредитације и обезбеђивањa квалитета у високом образовању, учешћу на пројектима, међународном академском искуству и другим елементима исказаним у Обрасцу за пријављивање кандидата из реда наставника високошколских установа. исказаним у Образсцу бр. 1, који чини саставни део овог јавног позива.

Рецензент не може бити лице које је изабрано, постављено или именовано на функцију у државном органу, органу аутономне покрајине или локалне самоуправе, у органу политичке странке, на дужност органа пословођења високошколске установе, члана Националног савета за високо образовање, Комисије за акредитацију Националног акредитационог тела, Комисије за одлучивање по жалбама Националног акредитационог тела, односно запослено у Националном акредитационом телу.

РОК И НАЧИН ПРИЈАВЉИВАЊА КАНДИДАТА

Рок за подношење пријаве је од дана објављивања Јавног позива на службеној интернет страници Националног акредитационог тела www.nat.rs до 31. 12. 2024. године.

Пријављивање кандидата за Рецензенте врши се достављањем попуњеног Обрасца бр. 1.

Образац бр. 1 за пријављивање кандидата налазе се на службеној интернет страници Националног акредитационог тела www.nat.rs.

Пријава на Јавни позив са документацијом врши се електронским путем на e-mail: public.call@nat.rs са назнаком Национално акредитационо тело – за Јавни позив за кандидата за Рецензента из иностранства, Булевар Михајла Пупина 2, 11070 Нови Београд, Палата “Србија”, Источно крило, канцеларија 477.

У случају додатних питања контакт особа у Националном акредитационом телу је секретар Националног акредитационог тела Јанко Балшић (е-mail: public.call@nat.rs и телефон: +381 64 822 88 79).