Обука за коришћење софтвера НАТ2019 одржана 19. септембра 2019.

Национално акредитационо тело – НАТ организовало је 19. септембра 2019. године у Палати „Србија“ у Београду обуку за коришћење софтвера за електронску припрему акредитације НАТ2019 (нови електронски образац за акредитацију), који је за потребе НАТ развио Факултет техничких наука Универзитета у Новом Саду. На овом скупу едукативног карактера, намењеном за  високошколске установе из Србије, које планирају да предају захтев за акредитацију високошколске установе и/или студијских програма до краја 2019. године, присуствовало је преко 60 представника са више од 30 установа.

Нови електронски образац за акредитацију, који се сада налази у склопу дистрибуиране софтверске апликације НАТ2019, омогућава НАТ-у да на транспарентан начин провери да ли високошколске установе испуњавају све захтеве нових стандарда за акредитацију.

После презентације проф. др Бранка Перишића и г. Бранка Павловића, одржана је радионица за представнике установа. На радионици су анализирани конкретни подаци установа и дати одговори на недоумице које су се јавиле у процесу електронске припреме података за акредитацију.

Национално акредитационо тело планира да организује нову обуку крајем 2019. године за установе које планирају да предају захтев за акредитацију високошколске установе и/или студијских програма у првом кварталу 2020. године.